Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 09:15 >> 09:20

U JU ZAHUMLJE

Promocija knjiga Gojka Kneževića

Kako najavljuju u JU "Zahumlje", na promociji će govoriti prof. dr Jelica Stojanović, prof. dr Drago Perović, novinar i publicista Zoran Grgurević i autor, dok će urednik programa biti Milica Bakrač.


Promocija knjiga Gojka Kneževića: izbor intervjua "Susreti i riječi“, reportaže "Ljudi pomena vrijedni“ i "Neobični među nama“ održaće se u Nikšiću, u organizaciji JU Zahumlje na tribini Svobodijada, u utorak, 7. decembra sa početkom u 19 časova.

Tri knjige Gojka Kneževića objavile su izdavačke kuće: Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori (Podgorica),
Institut za srpsku kulturu (Nikšić) i Narodna biblioteka Velika (Velika).

Gojko Knežević je rođen 1952. godine u Velici. Osnovnu školu je završio u Murini, Gimnaziju u Peći, a Pedagošku akademiju – Odsjek za ruski jezik i književnost u Nikšiću. Novinarstvom se bavi od studentskih dana, od 1975. godine, kada svoje tekstove objavljuje u "Univerzitetskoj riječi“, zatim u crnogorskom dnevnom listu "Pobjeda“ u kojem je od 1979. zasnovao stalni radni odnos kao dopisnik iz Nikšića. Knežević je radio kao novinar, saradnik, urednik, reporter. Izvještavao je o svim oblastima društvenog života, a najviše o zbivljnjima u kulturi.

U "Pobjedi“ radi sve do privatizacije lista 2014. Njegovi tekstovi zastupljeni su i u reviji "Ovdje“ i u časopisu Udruženja književnika Crne Gore "Stvaranje“, kao i u mnogim drugim dnevnim listovima i nedjeljnicima. Dobitnik je Prve nagrade (2020) i Nagrade za životno djelo "Veljko Vlahović” Udruženja novinara Crne Gore (2013) godine. 
Živi sa porodicom u Nikšiću i Velici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније