Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

19. 11. 2021. 11:00   >>  11:01

U KIC-U IDUĆE SEDMICE

Koncert Gradskog hora "Bijelo Polje"

Gradski hor “Bijelo Polje” premijerno će nastupiti na velikoj sceni KIC “Budo Tomović” u utorak, 23. novembra, u 20 sati.

Hor će nastupiti pod upravom dirigentica Jelene Đaković i Julijane Vujošević, a na repertoaru su obrade popularnih kompozicija i umjetnička muzika.

Gradski hor Bijelo Polje bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima uspješne solističke nastupe.

Kako naglašavaju u KIC-u u najavi događaja, hor je po strukturi mješovito, višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 stalnih članova.

"Jelena Đaković i Julijana Vujošević uspješno diriguju gradskim horom, koji funkcioniše u okviru bjelopoljskog Centra za kulturu. Hor je osnovan 2016. godine sa ciljem razvijanja kreativnog odnosa prema kulturnom nasljeđu i stvaralaštvu, za podsticanje aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizaciji koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. Riječ je o horu koji je nastupao u zemlji i inostranstvu, a u svom gradu skoro je postao nezaobilazan kada se organizuju kulturne manifestacije, od obilježavanja Dana opštine do Ratkovićevih večeri poezije, Jazz festivala", naglašavaju u KIC-u.

Pored nastupa u Crnoj Gori, Gradski hor Bijelo Polje je nastupao i u Puli (Hrvatska), i gradu “Edrine” - Jedrene (Turska).
Prije dvije godine hor se takmičio na Beogradskim horskim svečanostima (BEHOS), gdje je predsjednica žirija bila uvažena dirigentica Darinka Matić Marović, i osvojio srebrnu medalju. Učesnik je i online takmičenja horova na festivalu “Melodianum” - Kikinda gdje takođe osvaja srebrnu medalju. Hor osim što izvodi umjetničke kompozicije (svjetovna i duhovna muzika), izvodi i obrade popularnih pjesama, kompozicija iz filmske muzike, kao i stare crnogorske pjesme.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније