Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 07. 2021. 06:11   >>  06:12

U ZETSKOM DOMU

“(Ne) pričaj mi bajke večeras u 19h”

Predstava “(Ne) pričaj mi bajke”, u produkciji Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Kotorskog festivala pozorišta za djecu, biće odigrana u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” večeras, s početkom u 19 sati.

Autori komada, koji je nastao prema motivima bajki Hansa Kristijana Andersena, su glumci Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković.

Predstava je namijenjena mladoj publici, uzrasta od osam godina i više.

“Hajde, probaj da zamisliš život bez bajki. Da li bi mogli uopšte da zamišljamo da nam nijesu čitali bajke? Ne pričaj mi bajke je rečenica odraslog svijeta, koji je zaboravio da su bajke najrealnije i najsurovije priče koje nas kao dijete pripremaju za život. Bajke su često mračne i strašne ali umiju da budu i tople i nježne. Baš kao i život, bajke su satkane od najfinijih svilenih končića koji se zapetljavaju i razmršavaju svuda oko nas. Hajde, probaj da zamisliš kako se sve mogu pričati bajke. Takva je ova predstava”, poručio je autorski tim gledaocima.

Kako ističu u saopštenju Kraljevskog pozorišta Zetski dom, tokom nastanka komada, mentor je bio Petar Pejaković, a saradnik na dramaturgiji Ilija Gajević. Producentkinja predstave je Marija Backović. Za video-rad bio je zadužen Andrija Rašović, za umjetnički koncept Milana Matejić, za dizajn Danka Dačević, a za fotografiju Krsto Vulović.

Nakon premijere i prve reprize, 3. i 4. jula u Kotoru, prvo gostovanje predstave realizuje se u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније