Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

S.T.

16. 09. 2024. 14:02 >> 14:58
Čitaj mi:

Mojkovac čuva tradiciju

Filmska svjetlost sjevera

Mojkovac njeguje i čuva tradiciju najstarijeg filmskog festivala u Crnoj Gori i jednog od najstarijih u regionu, Mojkovačka Filmska jesen. Ovaj festival je posvećen glumcu.

Prikazuju se filmovi sa istog govornog područja, tako da su u konkurenciji filmovi iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Direktorica festivala Zorica Manojlović za Portal RTCG ističe da se Mojkovac, iako mali može pohvaliti da je tokom 49 godina trajanja bio domaćin velikom broju najznačajnijih imena Jugoslovenske kinematografije.

"Glumci su u konkurenciji za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, najbolje epizodne muške i ženske uloge, kao i specijalna priznanja žirija. Nagrada festivala je pored novčane i replika brskovskog groša. Umjetnički direktor ovogodišnjeg festivala je dr. Radoslav T.Stanišić, filmski i Tv reditelj", rekla je ona.

Kako je pojasnila o nagradama će odlučivati tročlani žiri, koji čine predsjednica žirija glumica Ana Sofrenović, crnogorski reditelj Draško Đurović i rediteljka Branka Bešević Gajić.

Festival će početi 3. oktobra i trajaće pet dana.

Osim glavnog koji je već određen, festival će pratiti i bogat propratni program, kao i novi segmenti festivala.

"Pozivamo sve koji su u mogućnosti da isprate naš festival, koji je uprkos svemu opstao skoro 50 godina", kazala je Manojlović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније