Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.B. [ Danas ]

15. 09. 2024. 22:15 >> 22:15
Čitaj mi:

VEČERAS DODJELA

Favoriti za Emi nagradu serije "Šogun", "Kruna", "Samo ubistva u zgradi"...

Večeras je dodjela nagrada Emi. Glavni favoriti su serije Šogun (Shogun), Medvjed (The Bear), Samo ubistva u zgradi (Only Murders In The Building), Pravi detektiv: Noćna zemlja (True Detective: Night Country), "Kruna" i "Maleni irvas".

"Maleni irvas" ima 11 nominacija

Škotski komičar Ričard Gad, tvorac i zvijezda Netflixove crne komedije i trilera Maleni irvas, takmiči se za tri nagrade: za glumu, scenario i produkciju. Njegove kolege glumci Džesika Ganing, koja igra uhodu Martu, Nava Mau i Tom Gudman-Hil takođe su nominovani u glumačkim kategorijama.

Serija je dobila 11 nominacija, a veću pažnju medija je privukla nakon što je jedna žena, koja je rekla da je bila inspiracija za lik Marte, pokrenula sudsku tužbu protiv Netflixa tvrdeći da je priča netačna.

"Kruna" dobila 18 nominacija

Netflixova "Kruna", fiktivna drama o britanskoj kraljevskoj porodici, dobila je 18 nominacija. Imelda Stonton se takmiči za najbolju žensku ulogu u drami zbog njenog portretisanja kraljice Elizabete II u šestoj i posljednjoj sezoni.

Druge zvijezde, uključujući Džonatana Prajsa kao tadašnjeg princa Filipa, Dominika Vesta kao tadašnjeg princa Čarlsa, Elizabet Debicki koja je igrala princezu Dajanu, i Lesli Manvil u ulozi princeze Margarete, takođe su nominovane.

Kler Foj, koja je glumila pokojnu kraljicu u prve dve sezone "Krune", takođe je nominovana za najbolju gostujuću glumicu, vrativši se u posljednjoj sceni u kojoj se kraljica osvrće na svoj život.

"Šogun" ima čak 25 nominacija

Druga bivša glavna glumica iz "Krune", Olivija Kolman, nominovana je zbog svoje uloge glavne kuvarice Teri u seriji Medvjed, koja je ukupno osvojila 23 nominacije.

"Samo ubistva u zgradi" osvojila je 21 nominaciju

Najviše ih je dobila japanska istorijska drama "Šogun", nominovana 25 puta. Serija se temelji na istoimenom romanu Džejmsa Klavela iz 1975. godine, koji govori o događajima i ličnostima iz Japana iz 1600. godine.

Radnja prati dvojicu ambicioznih muškaraca iz različitih krajeva svijeta: Džona Blekthornea (Kosmo Džarvis), engleskog mornara koji je doživio brodolom kod Japana, i Jošija Toranagaua (Hirojuki Sanada), samurajskog vojskovođu.

Ovo je prva serija na japanskom jeziku nominovana za nagradu Emi za najbolju dramsku seriju i tek druga neengleska serija nominovana za ovu nagradu, nakon korejskog hita "Igra lignje". Serija nije oduševila samo kritičare, već i gledaoce, koji su je ocijenili sa 8.6 na IMDb-u, a ta ocjena se temelji na čak 170 hiljada glasova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније