Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ Beta ]

13. 07. 2024. 11:02 >> 11:02

ODBAČENA TUŽBA

Alek Boldvin oslobođen krivice za ubistvo iz nehata

Sudija u SAD je prekinula suđenje za ubistvo iz nehata glumcu Aleku Boldvinu iz proceduralnih razloga i odbacila tužbu ukazujući da je to završeno i da mu se ne može ponovo suditi.

Sudija Meri Marlou Somer odbacila je tužbu navodeći nepropisno ophođenje policije i tužilaca oko prikrivanja dokaza odbrane u slučaju ubistva iz vatrenog oružja direktorke fotografije Haline Hačins na snimanju filma "Rđa" (Rust).

Prikrivani su dokazi o tome kako je bojeva municja završila na filmskom setu na kojem je uijena Hačins, oktobra 2021.

Boldvin se rasplakao kada je čuo odluku sudije, zagrlio svoja dva advokata i zatim se okrenuo i zagrlio svoju uplakanu suprugu Hilariju. Poslije toga je ušao u kola ispred sudnice u Santa Feu i odvezao se bez obraćanja medijima.

Boldvin (66) mogao je da za ubistvo iz nehata bude osuđen na 18 mjeseci zatvora.

On je bio optužen zbog pucnjave na snimanju filma "Rđa" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Hačins.

U martu je oružarka Hana Guterez osuđena na 18 mjeseci zatvora za ubistvo iz nehata, jer je greškom stavila pravi metak u revolver koji je Boldvin koristio prilikom snimanja filma.

Boldvinovi advokati su tvrdili da su policija i tužioci sakrili dokaze koji su mogli da idu u korist glumca. Ključno pitanje slučaja bilo je kako je bojeva municija završila na setu, a Boldvinovi advokati su doveli u pitanje istragu i ukazali na greške koje su napravile sudske i državne vlasti koje su obrađivale mjesto zločina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније