Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J. [ N1 ]

20. 06. 2024. 07:25 >> 07:28

za više od 300.000 dolara

Plesni podijum iz Groznice subotnje večeri prodat na aukciji

Autentični raznobojni plesni podijum koji se koristi u filmu "Groznica subotnje večeri" prodat je na aukciji za 317.000 dolara.

Podijum za igru, na kome je legendarni glumac Džon Travolta plesao uz muziku Bee Gees u disko filmu iz 1977. godine u ulozi Tonija Manera, procijenjen je na 200 do 300 hiljada dolara, prenosi HRT.

Julien’s Auctions, zajedno sa Turner Classic Movies (TCM), organizovali su četvorodnevnu onlajn aukciju „Holivudske legende: opasnost, katastrofa i diskoteka“.

„Groznica subotnje večeri je ponovo uzbudila svijet tokom naše prodaje kultnog plesnog podijuma koji je bio zvijezda emisije tokom naše izuzetne aukcije holivudskih legendi", rekao je Dejvid Gudman, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Prototip Kovčega zavjeta, koji je korišćen u filmu Indijana Džons Uhljebnici izgubljenog kovčega iz 1981. godine, prodat je za 101.600 dolara, što je premašilo očekivanja. Zlatni kovčeg je prvobitno koštao od 50.000 do 70.000 dolara od strane umjetnika vizuelnih efekata Petera Šolca, koji je koristio rekvizit u pirotehničkom testiranju tokom snimanja.

Crna večernja haljina Merilin Monro, koju je dizajnirao američki modni dizajner Ceil Chapman, takođe je kupljena i prodata za 254.000 dolara.

Holivudska zvijezda Monro nosila je haljinu kada su ona i bejzbol igrač Džo DiMađo bili domaćini događaja koji je vodio komičar Bob Houp u decembru 1953. u čast generala iz Drugog svjetskog rata Vilijama F Dina. DiMaggio i Monroe su se vjenčali godinu dana kasnije.

Na aukciji su prodati i štapići Harija Potera koje su u filmovima franšize koristili Rupert Grint kao Ron Vizli, Ema Votson kao Hermiona Grejndžer i Rejf Fajns kao Lord Voldemor. Štapići su se prodavali za između 19.050 i 25.400 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније