Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.Bu. [ n1 ]

17. 06. 2024. 12:55 >> 12:55
Čitaj mi:

FILM DRAGANA BJELOGRLIĆA

Najveći francuski mediji bruje o filmu “Čuvari formule”

Zvanična distribucija filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ počela je u Francuskoj prije samo deset dana, a već za prvi vikend ovaj film je zabilježio izuzetnu gledanost kako u najvećim bioskopima u Parizu, tako i u ostalim francuskim gradovima, navodi se u saopštenju.



Publika u Francuskoj potpuno je fascinirana filmskom pričom koja prikazuje istiniti događaj i herojstvo tamošnjih građana, ali i bliskost dva naroda u vrlo kompleksnom istorijskom trenutku, dodaje se. Sve to doprinijelo je i velikoj medijskoj pažnji najvećih francuskih medija, koji u posljednjih nekoliko dana neprestano pišu o filmu „Čuvari formule“.

Dodatno, u najpoznatijoj radijskoj emisiji, koja se bavi ocjenom filmova koji su trenutno dostupni u bioskopima, „Čuvari formule“ su proglašeni za „miljenike gledalaca“, odnosno film koji je među publikom najpozitivnije ocijenjen. Zbog velikog interesovanja publike, distribucija filma će biti produžena tokom cijelog ljeta i jeseni, a prema sadašnjem planu, film Dragana Bjelogrlića će biti u redovnoj filmskoj distribuciji u više od 80 bioskopa širom Francuske.

 

„Čuvari formule“ su svoj život započeli prikazivanjem u Lokarnu, na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala, gdje je u avgustu prošle godine osvojio čak dvije prestižne nagrade, a nakon toga je uslijedio niz međunarodnih priznanja od Pekinga do Palm Springsa. Svoju domaću premijeru, film je imao u Beogradu u oktobru prošle godine i za samo nekoliko mjeseci dostigao je gledanost veću od 300.000 ljudi, čime je zauzeo mjesto najgledanijeg filma u 2023. godini, podsjeća se u saopštenju.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, a bioskopska distribucija je povjerena kompaniji Art Vista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније