Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ Beta ]

24. 05. 2024. 22:00 >> 22:00

ZA LAJANJE

Pas Kodi dobitnik nagrade Palm Dog na filmskom festivalu u Kanu

Pas Kodi, ukršteni grifon, koji glumi u filmu "Suđenje psu" (Le procès du chien) francusko-švajcarske rediteljke Letisije Doš, dobio je danas priznanje Palm Dog, koja nagrađuje psa koji najviše laje i ujeda u filmu, na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Devetogodišnji Kodi je naslijedio Mesija, psa koji je glumio u ostvarenju "Anatomija pada" koje je prošle godine osvojilo Zlatnu palmu.

"Zaljubila sam se u Kodija. Za mene je sjajno što je dobio nagradu, jer omogućava da pse smatramo glumcima. Kodi je glumac i on je na glavnom posteru za film", rekla je rediteljka pored Kodija na ceremoniji dodjele nagrada na plaži u Kanu.

Kodi je u stvarnom životu bivši ulični pas iz Narbona, na jugu Francuske, koji je bio u skloništu.

Pas, koji je u filmu imao od 80 do 100 scena, nije na početku htio da laje i zavija, ali su se treneri sietili i puštali mu snimljeni zvuk mjaukanja male mačke. Kodija su takođe učili kako da pokazuje očnjake dok laje, vježbanjem jačeg lajanja.

U Kanu će sjutra biti završen 77. Međunarodni filmski festival tokom kojeg se za Zlatnu palmu takmiče 22 ostvarenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније