Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.B. [ RTS ]

22. 12. 2023. 17:10 >> 17:33
Čitaj mi:

AMERIČKI GLUMAC

Vin Dizel optužen za seksualno uznemiravanje nekadašnje asistentkinje

Asta Jonason, bivša lična asistentkinja američkog glumca Vina Dizela, podnijela je tužbu protiv zvijezde "Paklenih ulica", optužujući ga za seksualni napad tokom snimanja petog nastavka poznate franšize 2010. godine.

U tužbi Asta Jonason tvrdi da je glumac pokušao da je prisili na seksualni odnos, kao i da je nekoliko sati posle ovog navodnog napada dobila otkaz.

Advokat glumca Vina Dizela (kome je pravo ime Mark Sinkler), rekao je da njegov klijent "u potpunosti poriče ove tvrdnje".

U tužbi Jonasonove, koja je podnijeta u Los Anđelesu u četvrtak, navodi se da se seksualni napad dogodio u hotelu u Atlanti tokom snimanja filma "Paklene ulice 5".

Jonasonova, kojoj je jedan od zadataka bio da zaštiti Dizela od neželjenih fotografija na događajima, navodi da je od nje zatraženo da sačeka u Dizelovom apartmanu dok on zabavlja goste.

Prema tužbi, Asta Jonason tvrdi da ju je Dizel nakon odlaska gostiju nasilno zgrabio za ruke, povukao na krevet i pokušao neprimjerene radnje. Uprkos tome što je uspjela da pobjegne, Dizel je nastavio da je proganja. Dodaje se da joj je glumac zadigao haljinu i nasilno pokušao da joj skine donji veš. Ona je u strahu vrisnula i pobjegla u kupatilo, a Dizel je pao na pod.

"Samo nekoliko sati" nakon incidenta, u tužbi se navodi da ju je kontaktirala glumčeva sestra Samanta Vinsent - koja vodi njegovu produkcijsku kompaniju "One Race Films" – i da je otpuštena.

Ona takođe tuži glumčevu sestru i njegovu producentsku kuću.

"Bilo joj je jasno da je otpuštena, jer više nije korisna – Vin Dizel ju je iskoristio da ispuni svoje seksualne želje", navodi se u tužbi.

Dodaje se: "Gospođa Jonason se osjećala bespomoćno, njeno samopouzdanje je narušeno, a preispitivala je svoje vještine i pitala se da li treba da založi svoje tijelo kako bi napredovala."

Pored seksualnog zlostavljanja, tužba uključuje tvrdnje o rodnoj diskriminaciji, nezakonitoj odmazdi, emocionalnom bolu i nezakonitom otkazu.

Brajan Fridman, advokat Vina Dizela, rekao je u pisanoj izjavi za Si-En-En da njegov klijent "kategorički poriče ove tvrdnje u cjelosti".

"Ovo je prvi put da je iko čuo za ovaj događaj od prije 13 godina koji je iznijela osoba koja je bila zaposlena samo devet dana".

"Nadamo se da će njena hrabra odluka da istupi pomoći u stvaranju trajnih promjena i osnažiti druge žrtve nasilja", rekla je advokat Kler-Liz Kutlej koja zastupa Jonasonovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније