Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

04. 02. 2023. 14:00 >> 13:55

"TROMEĐA"

Pljevlja: U narednom periodu još jedan festival amaterskih pozorišta

Brojnim aktivnostima i realizovanim projektima iz različitih oblasti kulturnog stvaralaštva, u pljevaljskom centru za kulturu planiraju da pridruže još jedan – festival amaterskih pozorišta iz Crne Gore i regiona. Festival će se zvati „Tromeđa“ a trajaće sedam dana.

Pored dva, već tradicionalna festivala - tamburaške muzike i folklornih ansambala, u pljevaljskom Centru za kulturu namjeravaju da u narednom periodu realizuju još jedan sličan, ali izuzetno zahtjevan projekat. Riječ je o festivalu amaterskih pozorišta iz Crne Gore i regiona, najavljuje direktor Centra, Nebojša Rubežić.

"Festival će se zvati Tromeđa i trajaće sedam dana uz učešće folklorih ansambala iz zemalja bivše SFRJ. Selektor i žiri biće značajna glumačka imena sa ovih prostora, a kada se sve to definiše do kraja, siguran sam da će ljubitelji pozorišne umjetnosti u Pljevljima imati šta da vide i da se uvjere koliko je talenta u amaterskim pozorišnim ansamblima," kazao je Rubežić. 

Istakao je da će organizacija pomenutog festivala olakšati u perspektivi dostizanje i još jednog cilja, a to je da se omogući sugrađanima koji smatraju da imaju talenta da se oprobaju u glumi. 

"A to je da nakon što smo u sopstvenoj produkciji realizovali predstavu "San ljetnje noći", omogućimo našim sugrađanima koji smatraju da imaju talenta, da se oprobaju u glumi. A takvih ima, vjerujte. Raduje me i što se sve više mladih interesuje za akademske studije na Dramskim fakultetima. Mi u Centru za kulturu ćemo i njima u svakom trenutku pomoći i otvoriti dovoljno prostora da upravo iz svog grada krenu u građenje uspješnih karijera", kaže Rubežić.

Pominje se da bi realizaciju projekta Tromeđa mogla da pomognu poznata glumačka imena iz regiona, poput Zijaha Sokolovića, Izudina Bajrovića i Slobodana Bode Ninkovića, što bi već u startu garantovalo uspjeh i Pljevljima dodijelilo epitet pozorišnog centra na sjeveru naše države.

Saša Bezarević Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније