Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Б.Б. [ Beta ]

24. 09. 2022. 12:27 >> 12:24

U 88. GODINI

Preminula američka glumica Luiz Flečer

Američka glumica Luiz Flečer, dobitnica Oskara za ulogu u filmu "Let iznad kukavičjeg gnijezda" iz 1975. godine, preminula je u 88. godini, javili su sinoć američki mediji.

Flečer je umrla u svojoj kući na jugu Francuske, javili su Verajeti i Dedlajn pozivajući se na izvore u njenom okruženju.

Rođena je 22. jula 1934. u Birmingemu u američkoj državi Alabami. Luiz Flečer je znakovnim jezikom zahvalila svojim roditeljima, koji su oboje gluvi, kada je primila svog Oskara.

Njena najistaknutija rola je uloga bolničarke Mildred Račed u "Letu iznad kukavičjeg gnijezda" gđe je glavni lik interpretirao Džek Nikolson, i za koji je takođe dobila Zlatni Globus i Baftu za najbolju glumicu.

Ona je zatim igrala u filmovima kao što su "The Player" Roberta Altmana, i "Isterivač đavola dva", a takođe se pojavljivala na američkoj televiziji u serijama kao što su "Nesalomivi" i Star Trek. Nominovana je za Emi nagrade za uloge u televizijskim serijama "Picket Fences (1996) i "Joan of Arcadia" (2004).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније