Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

11. 11. 2021. 14:57 >> 14:59
1

BOŽOVIĆ U BEOGRADU

Konkretizovaće saradnju sa Filmskim centrom iz Srbije

Filmski centar Crne Gore će konkretizovati i formalno utvrditi saradnju sa potencijalnim partnerima iz Srbije i regiona, u cilju jačanja crnogorske kinematografije, saopšteno je nakon radne posjete direktorice Filmskog centra Crne Gore, Aleksandre Božović, tokom jednodnevne radne posjete Beogradu.

Ona je sa saradnicima je posjetila Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, CinePlanet rental studio i kompaniju 247 Hub.

Posjeta je sprovedena u cilju planiranja i iniciranja novih aktivnosti i projekata saradnje, koji bi djelovali na razvoj kinematografskog sektora u Crnoj Gori i Srbiji.

U Filmskom centru Srbije, crnogorske kolege je dočekao direktor Gordan Matić sa saradnicima.

“Na sastanku je bilo riječi o jačanju postojećih i uspostavljanju novih oblika saradnje dvije institucije. Razmotrene su mogućnosti osnaživanja kooperacije u dijelu promocije koprodukcija na međunarodnom nivou, a konkretizovani su i dalji koraci kada je u pitanju zajedničko djelovanje na nivou regiona”, navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnje posjete Beogradu, dogovorena je i saradnja Filmskog centra Crne Gore sa Fakultetom dramskih umetnosti, koja za cilj ima razvoj deficitarnog kadra iz oblasti filma.

“Predstavnici Centra sastali su se sa dekanom beogradskog FDU-a, Milošem Pavlovićem, docentom dr Sašom Sailovićem i profesorom Dinom Dolničarem. Na sastanku su razmotreni modeli saradnje i uspostavljen je plan za realizaciju programa obuka i stipendiranja zainteresovanih za profesionalno usavršavanje u oblasti kamere, montaže, snimanja i dizajna zvuka, kreativne muzičke produkcije i animacije”, kazali sui z Filmskog centra.

Kada je u pitanju razvoj deficitarnog filmskog kadra, predstavnici Filmskog centra Crne Gore su s tim u vezi posjetili i rental studio CinePlanet, gdje su se sastali sa izvršnim direktorom Igorom Vranjkovićem.

“Sa Vranjkovićem je takođe bilo riječi o potencijalnim modelima obuke deficitarnih kadrova u Crnoj Gori, koji mogu imati formu praktičnog rada filmskih radnika iz Crne Gore u kompanijama poput CinePlaneta, a u kojima bi bilo moguće usavršavati se u oblasti sektora kamere, rasvjete i scenske tehnike.”

Predstavnici Centra su posjetili i kompaniju za postprodukciju 247 hab, gdje ih je koordinator produkcije Nemanja Stanojević upoznao sa infrastrukturnim i tehničkim kapacitetima jedne od najbolje opremljenih kompanija za postprodukciju slike u ovom dijelu Evrope.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније