Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Autor: I. P. ]

10. 09. 2021. 08:38 >> 11:19

PEJOVIĆ OPTIMISTA

Vjerujem da će se publika vratiti pozorištu

Glumac Miloš Pejović optimista je da će se pozorištu vratiti publika u odnosu na prošlu godinu koja će, kako se nada, uskoro biti zaboravljena.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao je da pozorišta nijesu radila u vrijeme dok su, uprkos epidemiji, kafići i diskoteke širom zemlje bili puni gostiju.

"Pozorišta su poštovala mjere koje nikada tada nije poštovao, što se odnosi na broj ljudi u publici. U 2020. krenuli su neki projekti, ali eto, to je bila jedna godina bez pozorišta koje nam je izuzetno potrebno, pogotovo u ovom vremenu", rekao je Pejović.

Ako već pozorište nema povlašćenu poziciju, kaže Pejović, trebalo bi uraditi sve da se jednako tretira kao i ostali skupovi koji su često dozvoljeni.

Govoreći o svojoj glavnoj ulozi u predstavi "Omladina bez boga" Pejović kaže da je u pitanju jako moćan tekst, te da je važno ono što taj komad teksta ima da kaže.

"Radi se o ozbiljnim stvarima, o tome kako mladost u sprezi sa prosvjetom, društvenim uređenjem, kako stasava zavisno od toga što im se nudi", rekao je Pejović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније