Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

26. 10. 2024. 20:55 >> 20:55
Čitaj mi:

na zahtjev MUP-A

Vojska angažovana u akciji potrage za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Ministar odbrane Dragan Krapović, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio je Savjetu za odbranu i bezbjednost donošenje Odluke za angažovanje pripadnika Odreda za posebne namjene i donio juče odluku o korišćenju helikoptera Vojske Crne Gore, shodno ovlašćenjima, u akciji potrage za osobom osumnjičenom za dvostruko ubistvo, koje se dogodilo u selu Sokolac na području Bijelog Polja, saopšteno je iz Ministastva odbrane.

Kako su kazali, pripadnici Odreda posebne namjene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija.

"Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti", navode iz MO.

Vojska će, kako su kazali, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sjutra će načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mjere kako bi se osumnjičeni što prije locirao i priveo pravdi, te kako bi građani bili sigurni", zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније