Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

26. 10. 2024. 17:34 >> 17:41
Čitaj mi:

ŠARANOVIĆ

"Osumnjičeni prije ubistva boravio kod stradalih, predstavljajući se lažno"

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović izrazio je u ime Ministarstva i svoje lično ime žaljenje zbog tragičnog događaja u Bijelom Polju. Kako je kazao, većina objekata u okolnim selima u toj opštini je pod kontrolom policije, a lokalno stanovništvo je obaviješteno o potrebnim mjerama opreza. U saopštenju dostavljenom medijima Šaranović navodi da je osumnjičeni nekoliko sati prije dvostrukog ubistva boravio u domaćinstvu stradalih, vjerovatno predstavljajući im se lažno.

"U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime izražavam najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja u Bijelom Polju. Uvjerio sam se na terenu da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije preduzimaju sve potrebne mjere kako bi locirali i lišili slobode osumnjičenog, a operativni podaci upućuju na to da je mogući izvršilac ovog teškog krivičnog djela A.B. iz Bijelog Polja", navodi se u saopštenju Šaranovića.

Dodaje da su u potragu za izvršiocem krivičnog djela i pretragu terena stavljeni na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije – službenici RC bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije opšte nadležnosti, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

Ističe da se u najkraćem roku očekuje i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore, čime će se, uvjerava, potraga dodatno ubrzati.

"Prema prvim informacijama osumnjičeni je nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, koji su ga ugostili i vjerovatno predstavljajući se lažno, jer je policija intezivno tragala za ovim licem. Svjesni smo uznemirenosti i zabrinutosti građana, posebno onih koji žive u području Bijelog Polja i okoline, razumijemo njihov strah, ali i želimo da ih uvjerimo da je svaki naš napor usmjeren na to da što prije osiguramo sigurnost svakog pojedinca i pronađemo počinioca ovog teškog djela", navodi Šaranović.

S obzirom na ozbiljnost situacije, ministar poručuje da se preduzimaju sve neophodne mjere kako bi garantovali sigurnost građanima - većina objekata u okolnim selima je pod kontrolom policije, a lokalno stanovništvo je obaviješteno o potrebnim mjerama opreza.

"Poštujemo interes javnosti da zna, ali molimo sve na objektivno i tačno informisanje, kako se ne bi stvarala dodatna uznemirenost javnosti. Apelujemo na građane da ostanu smireni i da sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju počinioca prijave Upravi policije putem telefona za hitne slučajeve (122)", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније