Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

20. 10. 2024. 12:02 >> 13:34

JEDAN OD VOĐA KAVČANA

Kašćelanu ukinut pritvor, uhapšen na izlazu iz zatvora

Slobodanu Kašćelanu koji se pominje kao jedan od vođa kavačkog klana jutros je ukinut prtvor, saopštila je Portalu RTCG Marija Raković, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici slobodu. Pritvor je ukinut nakon što je protekao rok za donošenje prvostepene presude. Međutim, kako pišu Vijesti, on je na zatvorskoj kapiji uhapšen zbog drugog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Kašćelan je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Osim njega, uhapšeni su i njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković i Kotoranin Zoran Kažić, nezvanično je rečeno Libertasu u Upravi policije.

Kašćelan, Vučković i Kažić, objavile su ranije Vijesti, uhapšeni su u Kotoru, u aprilu 2021. godine, nakon što je Vijeće Višeg suda u Podgorici tada preinačilo odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića koji ih je pustio na slobodu.

Kašćelanu se u Višem sudu u Podgorici sudi da je sa Igorom Božovićem krajem maja 2010. godine organizovao kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније