Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.B.

14. 10. 2024. 10:47 >> 10:54

LEKIĆ

Policajac će se braniti sa slobode

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbio je zahtjev za pritvor policijskog službenika E.B. koji je osumnjičen da je drugo lice protivpravno lišio slobode i odredio da se brani sa slobode. Sudija je cijenio da nema potrebe za pritvorom kako bi se spriječio da ponovi isto ili drugo djelo, jer će od nadležnih u policiji biti suspendovan.

Kako je kazao njegov branilac Damir Lekić, sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici u jednom dijelu problematizovao je postojanje osnovane sumnje da bi E.B. ponovio krivično djelo.

"Imajući u vidu odredbe Zakona o unutrašnjim poslovima, ne postoji opasnost da okrivljeni kao policajac kroz vršenje policijske – službene dužnosti ponovo izvrši isto ili drugo krivično djelo, budući da će njegov poslodavac po saznanju da se protiv njega vodi ovaj postupak, pokrenuti postupak za njegovo privremeno udaljenje, odnosno suspenziju sa radnog mjesta koje je prethodno obavljao. To je ispavno i logično, a na što se kao argumentaciju za odbijanje ovog predloga za određivanje pritvora pozvala i odbrana. Tako da će se E.B. braniti sa slobode", navodi Lekić.

Advokat podsjeća da je E.B. lišen slobode, zadržan i procesurian od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao službano lice ovlašćeni policijski službenik, dok se nije nalazio na svojoj službenoj dužnosti, drugo lice protivpravno lišio slobode.

"E.B. je istog dana 12.10.2024. godine u 20 časova sproveden kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici po podnijetom predlogu za određivanje pritvora od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici sa predlogom da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, jer kao ovlašćeni policijski služebnik može ponovo da vršenjem zloupotrebe službene dužnosti izvrši isto ili drugo krivično djelo. Sudija za istragu je, ipak, cijenio drugačije i E.B. će se braniti sa slobode", objašnjava Lekić.

Podsjećamo policajac je pokazao jednoj Podgoričanki službenu legitimaciju, naredio joj da izađe iz njenog automobila i pređe u njegovo, a zatim je odvezao do željezničke stanice u Podgorici, gdje je neprimjereno dodirivao tražio “da joj se pokaže”, govoreći da je diskrecija zagarantovana. Kada je oštećena pristala da sa njim razmijeni broj telefona i obećala da će se vidjeti naredne večeri, vratio je do njenog vozila.

On je uhapšen, a nakon saslušanja u Osnovnom državniom tužilaštvu u Podgorici određeno mu je bilo zadržavanje do 72 sata. Osumnjičen je za krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније