Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

11. 10. 2024. 21:27 >> 21:31
1
Čitaj mi:

Ivica Dačić

Zvicerov kum uhapšen u Hrvatskoj po potjernici iz Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da je po srpskoj međunarodnoj potjernici uhapšen Milovan Zdravković, koji je osumnjičen za učešće u ubistvima pripadnika suparničkog „škaljarskog klana“.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zdravković (45) je uhapšen u petak, 11. oktobra, po potjernici koju je za njim raspisao Viši sud u Beogradu zbog krivičnih djela trgovine drogom, udruživanje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo.

„Milovan Zdravković je visoko pozicionirani član organizovane kriminalne grupe 'Kavači' i sve odluke vezane za izvršenje krivičnih djela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova“, navodi Dačić, a saopštio je MUP.

Milovan Zdravković, rođen u Beogradu, u Srbiji je osumnjičen da je, kao član kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka, učestvovao u planiranju i pripremanju ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koji su ubijeni 19. januara 2020. godine u Atini. Sumnjiči se da je pripremao i planirao ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića, koji su ubijeni 23. jula iste godine na grčkom ostrvu Krf.

„Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćanju za iznajmljivanje stanova, angažovanju osoba za osmatranje, kao i nabavci i transportu oružja za izvršenje krivičnih djela. Takođe, Milovan Zdravković je, sa ostalim članovima OKG 'Kavači', kupovao kokain iz Južne Amerike u velikim količinama, koji je dalje transportovan i distribuiran u Evropi. Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera“, izjavio je Dačić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније