Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

08. 10. 2024. 10:59 >> 11:01

IZDAO DOZVOLU ZA ORUŽJE

Krivična protiv bivšeg službenika MUP-a zbog zloupotrebe službenog položaja

Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. (48) sumnjiči se da je izdao dozvolu za nabavku oružja bez prethodne provjere osobe koja mu je to tražila,a koja, pritom nije ispunjavala potrebne uslove, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru B.B. koji je bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Filijali Budva, Direktorat za građanska stanja i lične isprave.

“Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiči se B.B. (48), koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je, kao tada zaposleni u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, u Filijali Budva, iskorišćavanjem svog službenog položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu jednog lica za pribavljanje dozvole za nabavku oružja, izvrši provjeru osuđivanosti, a sve u skladu sa Zakonom o oružju, što je bio u obavezi, iste provjere ne izvrši”, navodi se u saopštenju.

Osoba za  koju je trebalo izvršiti provjere nije ispunjavala propisane uslove.

“A B.B. mu je izdao dozvolu za nabavku oružja 21. jula 2021. godine, na koji je način ovom licu pribavio protivpravnu korist”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније