Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R.

13. 09. 2024. 15:37 >> 18:06

UKINUTO RJEŠENJE

Ponovo odlučuju o pritvoru za Veljovića

Vijeće Apelacionog suda ukinulo je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je ukinut pritvor nekadašnjem direktoru Uprave policije (UP) Veselinu Veljoviću.

To je za portal "Dan" potvrdila Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici. Apelacioni sud je odlučivao po tužbi Specijalnog državnog tužilaštva

Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor 18. jula.

Kako je portal "Dan" ranije danas objavio, specijalno vijeće Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević angažovalo je vještaka medicinske struke dr Nemanju Radojevića koji je na osnovu medicinske dokumentacije i neposrednim pregledom utvrdio da li je zdravstveno stanje okrivljenog bivšeg direktora policije Veselina Veljovića tako loše kako su to predstavili njegovi branioci na ddanašnjem pretresu i koji će na odsnovu toga dati svoj nalaz i mišljenje.

Odluci da angažuje vještaka prethodio je predlog advokata odbrane da se Veljoviću zbog lošeg zdravstvenog stanja ukine pritvor ali i zbog činjenice da se u pritvoru nalazi već godinu dana i da se isti pretvorio u kaznu.

Advokati su opširno objasnili da pritvorski razlozi više ne stoje i da je apsurdno da će se njihov branjenik dati u bjekstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније