Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Portal RTCG ]

13. 09. 2024. 12:47 >> 18:18
Čitaj mi:

UPRAVA POLICIJE

Od Tamare Zvicer oduzeto ukradeno auto

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje djelovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupocjeno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora. Kako saznajemo, radi se o Tamari Zvicer, supruzi Radoja Zvicera.

Naime, policijski službenici su u mjestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo visoke klase, marke ,,Audi Q8“ proizvedeno 2023.godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice T.Z. (39), a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

"Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T.Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vjestačenja i razmjene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim djelovima vozila mehanički prepravljen i izmijenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T.Z", kaže se u saopštenju.

Provjerom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023.godine.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su od lica T.Z. prikupili obavještenje a u toku su dalje provjere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela dok je pored ovih aktivnosti protiv T.Z. podnijeta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Crainskog zakona Crne Gore", navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu, pomenuto vozilo će od lica T.Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније