Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

13. 09. 2024. 12:41 >> 12:41

UP

Krivična prijava protiv direktora “Centra za ekonomski prosperitet i slobode”

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Nevladine organizacije “Centar za ekonomski prosperitet i slobode” (CEPS) A. J. zbog zbog krivičnog djela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i sumnje da je izvršenjem pričinio materijalnu štetu Evropskoj uniji odnosno budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 105.000 eura. To je saopšteno iz Uprave policije.

"A.J. se sumnjiči za isto, gore pomenuto krivično djelo, koje je izvršio na način što je u svojstvu izvršnog direktora Nevladine organizacije “Centar za ekonomski prosperitet i slobode” (CEPS), postupajući u ime i za račun naznačene NVO, novčana sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 eura, koja je u decembru 2022. godine dobio od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja, shodno ugovoru, a za realizaciju projekta “Socijalne usluge za starija lica i promovisanje koncepta aktivnog starenja”, protivno njihovoj namjeni, tokom 2023. godine, u cjelosti utrošio za lične potrebe, čime je budžetu Crne Gore pričinio materijalnu štetu u naznačenom iznosu", navodi se u saopštenju UP.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i procesuiranju svih lica koji svojim privrednim poslovanjem nanose štetu finansijskom sistemu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније