Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

12. 09. 2024. 17:45 >> 17:45
1
Čitaj mi:

sdt

Kordiću i Ćetkoviću zadržavanje do 72 sata

Budvanima Aleksandru Saši Ćetkoviću i Davoru Kordiću određeno je zadržavanje do 72 sata po nalogu specijalne tužiteljke Nataše Bošković nakon što su jutros uhapšeni zbog sumnje da su pripadnici kriminalne organizacije koju su formirali Radoje Zvicer i Nikola Vušović sa ciljem da likvidiraju Marka Ljubišu Kana.

 

Specijalno policijsko odjeljenje je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ujutros uhapsilo Kordića i Ćetkovića iz Budve, kojima se na teret stavlja da su bili dio grupe koja je planirala ubistvo Marka Ljubiše, zvanog Kan 2021. godine. Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Radoje Zvicer, osumjičeni vođa "kavačkog klana". Osumnjičen je i Nikola Vušović, državljanin Srbije.

Prijave su podnijete protiv R.Z., N.V, D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bjekstvu ili u zatvoru u pritvoru, zbog drugih krivičnih djela i postupaka, naveli su iz SDT-a. 

"Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji,organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih djela ubistvo i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori, izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S., stvorili odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje u tom cilju, ali su u izvršenju krivičnog djela spriječeni jer ih je policija liša slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine", saopštio je specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Saznajemo da je na meti bio Marko Ljubiša, zvani Kan. On je, prema izvještajima jednog broja medija, istaknuti član "škaljarskog klana". 

Kako je pojasnio Radonjić, Specijalno državno tužilaštvo je, pred Višim sudom u Podgorici u julu 2021. godine, podiglo optužnicu protiv L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksozivnih materija, koja je potvrđena i stupila je na pravnu snagu.

Osumnjičeni lišeni slobode će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja,u zakonskom roku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније