Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

10. 09. 2024. 17:57 >> 18:13
Čitaj mi:

kontrola optužnice

Kopači tunela pred sudom 24. septembra

Kontrola optužnice protiv Podgoričana Katarine Baćović, Marijana Vuljaja, Nikole Milačića i Predraga Mirotića, Lozničanina Vladimira Erića i njegovih sugrađana, koji su u bjekstvu, Veljka Markovića, Milana Markovića i Dejana Jovanovića, zbog sumnje da su učestvovali u obijanju depoa Višeg suda, u septembru 2023. godine, biće održana 24. septembra, saopšteno je danas iz Osnovnog suda u Podgorici.

Svim optuženima, osim Vuljaju, na teret je stavljeno krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa.

Baćovićeva je, kako prenosi Libertas,osumnjičena i za krivično djelo falsifikovanje isprave, dok je Vuljaju stavljeno na teret krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Optužnicom je, podsjetili su danas iz suda, predstavljeno da su osumnjičeni Markovići, Jovanović, Erić, Mirotić, Milačić i Baćović, postali pripadnici grupe zajedno sa više nepoznatih ljudi, koju je organizovala, za sada, nepoznata osoba, a koja je imala za cilj tešku krađu.

"Tako je, po stavu optužbe, okrivljeni N.M. za potrebe grupe, angažovao K.B. da zakupi poslovni prostor u Njegoševoj ulici u Podgorici, prisilivši je da se preruši i tako fotografiše, pri čemu joj je donio lažnu ličnu kartu koja je glasila na ime Andrijana Marić, koju je ona upotrijebila prilikom iznajmljivanja stana preko agencije "Nekretnine.me". Nakon toga je muškarac, koji se lažno predstavljao kao Edin Adžihmetović, preuzeo ključ od majke vlasnice poslovnog prostora, nakon čega su okrivljeni V.M, M.M, D.J. i V.E, kako se navodi u optužnici, iz podruma zakupljenog poslovnog prostora prokopali podzemni tunel, oko 30 metara dužine, do depoa Višeg suda u Podgorici u kojem se nalazi dokazni materijal iz krivičnih predmeta", naveli su danas iz suda.
Osumnjičeni su tako, piše u optužnici, od 8. do 11. septembra 2023. godine, kroz otvor koji su napravili probijanjem betonskog zida, pregledali i ispreturali više predmeta i stvari.

"I otuđili više telefona, oružje - pištolje i puške, kao i manju količinu različitih vrsta droga. Te stvari su iznijeli u koferima i najlonskim kesama, odvezli ih taksi vozilom do stana u Ulici Ksenije Cicvarić, koji je zakupilo lice koje se lažno predstavilo kao Miloš Marković. Okrivljeni P.M. je svojim vozilom navodio teretno vozilo u kojem su ostali okrivljeni prethodno stavili ukradene stvari iz depoa, sve do mjesta Botun uz rijeku Moraču, gdje su bacili ta sredstva, a zatim teretno vozilo sakrili", navodi se u optužnici.

Vuljaj je osumnjičen da je, od 15. septembra do 12. oktobra 2023. godine, krio okrivljenu Baćovvć, nakon što mu je rekla da se potražuje zbog obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

 "I da je objavljena fotografija lične karte, koju je koristila prilikom iznajmljivanja poslovnog prostora u Njegoševoj ulici i da želi da se sakrije, u iznajmljenom stanu u City kvartu". piše u optužnici.

Tunel je, sredinom septembra prošle godine, sasvim slučajno otkriven tokom popisa materijala u depou. Jedna od zaposlenih u sudu, koja je učestvovala u popisivanju dokaznog materijala, požalila se koleginici na pauzi da "klima jako bije u prostoriji". Ona joj je, ispričao je tada sagovornik Libertasa, odgovorila da u magacinu nema klime. Potom su otkrile da je promaja "izbila" iz otvora tunela iza polica sa dokaznim materijalom. Istog dana je utvrđeno da se drugi otvor tunela nalazi u podrumu susjedne zgrade u Njegoševoj ulici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније