Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

09. 09. 2024. 10:25 >> 11:02
Čitaj mi:

ODT PODGORICA

Osmoro optuženih za "Tunel", protiv Piperovića obustavljena istraga

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je pred Osnovnim sudom u Podgorici optužnicu protiv šest lica (V.M., M.M., D.J., V.E., P.M., N.M.), zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa, protiv jednog lica (K. B.) zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelima teška krađa u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave i protiv jednog lica (M.V.) zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, saopšteno je iz ODT-a Podgorica.

Optuženi su Vladimir Erić, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, državljani Srbije. Okrivljeni su i crnogorski državljani Nikola Milačić, Predrag Mirotić, Marijan Vuljaj i Katarina Baćović. 

Protiv jednog lica (I.P.) donijeta je, kako navode, naredba o obustavi istrage zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i sprječavanje dokazivanja. U pitanju je Ivica Piperović, saznajemo. 

Prilikom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici protivpravno je, kako su istakli, oduzeto i prisvojeno jedanaest mobilnih telefona, kao i devetnaest komada vatrenog oružja, od čega jedanaest komada vatrenog oružja iz pravosnažno okončanih predmeta, dok su preostalih osam komada vatrenog oružja iz predmeta koji su i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici.

"Takođe, oduzeta je i prisvojena manja količina opojnih droga marihuana, heroin i kokain, iz tri pravosnažno okončana predmeta i dva predmeta koja su u i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici", navode iz ODT Podgorica. 

Podsjetimo, prošlo je godinu dana od otkrivanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici. Međutim, i dalje nije poznat ni motiv počinilaca ni nalogodavac tog nesvakidašnjeg slučaja. 

U septembru prošle godine, sve je zaprepastila informacija da je u centru Podgorice kopan tunel do depoa Višeg suda.

"To je u svakom slučaju bilo jako šokantno ali u jedan sat nakon ponoći svi smo bili dolje. Odnosno nas nekoliko smo bili dolje i u jednom momentu to je bio baš grom iz vedra neba", kazao je ranije bivši predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Na potezu su bili istražitelji koji su za samo desetak dana otkrili imena prvih osumnjičenih. Međutim od nalogodavca do danas, ni traga ni glasa.

Iz pritvora su izašli svi koji su osumnjičeni - Predrag Mirotić, Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović. Posljednji koji je napustio istražni zatvor je Vladimir Erić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније