Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

06. 09. 2024. 15:53 >> 15:54

naljepnice sa qr kodom

Policija istražuje ko stoji iza spornog reklamnog materijala o prodaji narkotika u blizini škola

Crnogorska policija je na jednoj od lokacija u Podgorici otkrila reklamni materijal u vidu naljepnica, koji je sadržao QR kod povezan sa mogućnošću nabavke psihoaktivnih supstanci. To je saopšteno portalu Roditelji.me povodom prijave Centra za građansko obrazovanje da je u blizini škola uočen sporni reklamni materijal.

Onom ko skenira QR kod sa tih oglasa bivaju dostupni kontakti prodavaca droge.

“Povodom saznanja o zapažanju oglasnih poruka u vidu naljepnica sa QR kodom povezanih sa mogućnošću nabavke psihoaktivnih supstanci, službenici Uprave policije preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Obilaskom gradskog područja Podgorice na jednoj lokaciji zatečen je i izuzet sporni reklamni materijal koji je u vidu naljepnica bio istaknut na stubovima ulične infrastrukture”, kazali su iz Uprave policije, prenosi Portal Roditelji.me.

Odgovarajući na pitanje da li su, tragom tih saznanja, otkriveni počinioci, iz UP su naveli da su policijske aktivnosti s tim u vezi u toku.

Iz Uprave policije su apelovali na roditelje da, u skladu sa uzrastom, razgovaraju otvoreno sa djecom o rizicima i posljedicama upotrebe psihoaktivnih supstanci, u cilju razvijanja odnosa povjerenja, kako bi ih slobodno i na vrijeme upoznala sa eventualnim zapažanjima i problemima vezanim za zloupotrebu istih.

“Osim toga, potrebno je i da nadležni u obrazovnim ustanovama razvijaju saradnju sa roditeljima i u školama uspostave jasna pravila i posljedice za posjedovanje i korišćenje psihoaktivnih supstanci od strane učenika, te da u školskim prostorijama, toaletima, hodnicima i dvorištu u tom smislu povećaju nadzor i bezbjednost učenika”, naveli su iz Uprave policije, poručujući da će u narednom periodu u kontinuitetu preduzimati sve mjere i radnje na suzbijanju prodaje i dostupnosti narkotika u blizini obrazovnih ustanova.

Iz Centra za građansko obrazovanje nedavno su podnijeli inicijativu Upravi policije za procesuiranje slučajeva prodaje psihoaktivnih supstanci u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova. Kako su tada saopštili, aktivisti CGO-a su zabilježili da se na tim mjestima nalazi reklamni materijal sa QR kodovima sa katalozima i kontaktima za kupovinu psihoaktivnih supstanci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније