Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

03. 09. 2024. 21:19 >> 21:30
Čitaj mi:

bojan božović

Neizručenje Čamgoza bilo bi veliko finansijsko opterećenje za Crnu Goru

Ministar pravde Bojan Božović kazao je u emisiji Stav na TVCG da njegova odluka o izručenju Binalija Čamgoza može da bude preispitivana i da nema problem da Binalijevi advokati preispitaju sve elemente ove odluke.

"Da li je u ovom postupku bilo prestupa, utvrđivaće institucije", kaže on.

Podsjetio je javnost da je bio upoznat sa ovim predmetom jer je bio i sekretar u ministarstvu pravde.

"Kada je došao zaključak kakav je došao, morao sam reagovati. Svaki dan njegovog boravka je i veliko ekonomsko finansijsko opterećenje za naše građane, jer je veliki broj pripadnika UP sve vrijeme bilo angažovano da bude zaštita tog lica. Ako znamo da je to lice prijetnja a da smo u deficitu sa kadrom policijskim, mislim da ni ja nemam luksuz da odugovlačim odluku koja je bila veoma jasna", poručio je Božović.

Ukazao je da je odluka donešena u saradnji sa svim ostalim relevantnim institucijama.

Govoreći o tvrdnji da je Čamgoz ostvario komunikaciju sa kriminalnim strukturama u Crnoj Gori, kaže da je povezanost sa određenim klanovima postojala i ranije, ali je trajala i tokom prethodnog perioda.

Istakao je da je Čamgozov boravak u Crnoj Gori predstavljao prijetnju po nacionalnu i državnu bezbjednost u Crnoj Gori. 

"Ne bi bio ugrožen samo Čamgoz. već i oni koji su vodili računa o njegovoj bezbjednosti", istakao je Božović.

Čuvanje dokaza, kaže Božović, nije na zadovoljavajućem nivou.

"Bojim se da ako nešto odmah ne preduzmem da će nam se afera "Tunel" ponoviti", istakao je Božović.

Kaže da su završene izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku i "očekujemo da ćemo do okobra imati odgovor Evropske komisije o tome šta misle o našim rješenjima."

"Moramo riješiti problem toliko dugog čuvanja dokaza. Znamo šta se desilo kad je bila ona čuvena zapljena kokaina. Nijesmo znali đe ćemo sa njima. Možete misliti ugroženost onih koji čuvaju taj kokain", kaže Božović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније