Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

26. 08. 2024. 10:35 >> 10:41
Čitaj mi:

oduzeto oružje

U Tuzima uhapšen osumnjičeni za ranjavanje sugrađanina

Podgoričkoj policiji je 25. avgusta oko 00.30 sati prijavljeno da je u blizini JU Srednja mješovita škola „25. maj“ u Tuzima, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena, saopštili su iz Uprave policije. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici uhapšen je A.U. (23), osumnjičen da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici rukovodio je uviđajem na licu mjesta kada su izuzeti tragovi koji se dovode u vezu sa ovim događajem.

"Istog dana u Klinički centar Crne Gore pristupilo je lice sa povredama u predjelu lijevog stopala koje su nastale usljed dejstva projektila ispaljenog iz vatrenog oružja, te su mu konstatovane teške tjelesne povrede – prelom kostiju stopala. U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljena su obavještenja u svojstvu građanina od pet lica te su preduzete dalje, operativno – tačktičke mjere i radnje u ciju rasvjetljavanja ovoga događaja", kazali su iz policije. 

Intenzivnim aktivnostima policije identifikovana je osoba za koju se sumnja da je upotrijebila vatreno oružje u odnosu na oštećenog i to da je riječ o A.U. (23).

Od njega su, kako objašnjavaju iz policije, prikupljena obavještenja na okolnosti događaja, izvršen je uvid u video materijal sa nadzornih kamera u blizini lica mjesta, te je nakon toga sa sveukupnim spisima predmeta upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama A.U. ne stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti toga tužilaštva.

"Sa događajem su zatim, policijski službenici upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu A.U. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Oružje Magnum 357 oduzet je od A.U. i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije", zaključili su iz UP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније