Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

12. 08. 2024. 06:39 >> 16:09
Čitaj mi:

Rat klanova

Ubistva nezgodnih svjedoka počela prije hapšenja Šarića

Poslije svirepog ubistva Beranca Darka Bugarina 2013. godine, koji je živio i radio u Kotoru, već je bilo jasno kako je počeo rat rat u kriminalnom podzemlju i da će narko podzemlje tek proključati, što je poslije dvije decenije potpuno jasno i izvjesno.

Neposredno prije hapšenja  tada odbjeglog narko bosa Darka Šarića, njegovi nekadašnji saradnici, kako oni koji su mu u međuvremenu okrenuli leđa i počeli da razvijaju svoj „biznis“, tako i oni koji su mu ostali vjerni, počeli su da prijete jedni drugima, najavljujući krvave obračune, sve do potpune likvidacije.

Bugarin nije bio posebno značajna figura u klanu Darka Šarića. Prema riječima sagovornika Portala RTCG, ovaj bivši policajac koji je posljednjih godina radio kao obezbjeđenje ubijenog Dragana Dudića Frica, samo se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu.

“Momak je ostao bez posla u policiji. Šta je mogao da radi, osim da se uključi u poslove obezbjeđenja koji su mu ponuđeni. Morao je da izdržava porodicu. O njegovom statusu dovoljno govori činjenica da je do posljednjeg trenutka živio kao podstanar”, priča naš dobro obaviješteni sagovornik.

On vjeruje da je Bugarin mogao biti svjedok zbog prirode posla kojim se bavio, odnosno po tome što je mnogo znao.

“Prateći i obezbjeđujući Šarićeve prijatelje i saradnike, on je bio u prilici da vidi svašta. Mogao je znati i sa kim su se susretali, kada i gdje. Jednom riječju, znao je previše. Sudbinu mu je odredilo to što je mogao biti nezgodan svjedok. Najvjerovatnije da je to bio motiv njegove likvidacije", ukazuje sagovornik našeg portala.

On je, i kada je izvršen taj zločin, smatrao da će se vrlo teško rasvijetliti okolnosti ovog surovog ubistva i da će se teško naći nalogodavci i izvršioci.

“Još prije hapšenja Šarića bilo je desetak leševa u najsurovijim likvidacijama. Ni jedan od tih slučajeva nije riješen”, kaže naš sagovornik.

Darko Bugarin je ubijen te 2013. godine u kotorskom naselju Škaljari ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i dvoje maloljetne djece, oko 22 sata, sa pet hitaca iz pištolja u leđa.

On je bivši policajac Centra bezbjednosti Kotor, a bio je jedan od tjelohranitelja ubijenog kotorskog biznismena Dragana Dudića Frica, koji se povezivao sa narko bosom Darkom Šarićem. U posljednje vrijeme radio je kao obezbjeđenje u diskoteci “Maksimus”.

Bivši Dudićevi tjelohranitelji Bugarin i Darko Perović iz Nikšića, bili su osumnjičeni da su nakon Fricovog ubistva nanijeli teške tjelesne povrede Nikšićaninu Ivanu Vračaru, ubici njihovog poslodavca i prjatelja.

Podsjetimo, Vračar je 30. maja 2010. godine, između 12 i 13 sati, ubio Dudića, na prepunoj terasi kafića „Moka”, gdje je ovaj sjedio s prijateljima.

Neopaženo je s leđa prišao stolu, naoružan sa dva pištolja, i počeo da puca prema Dudiću koga su pogodila dva metka. Dudić je umro nekoliko časova pošto je ranjen.

Peroviću i Bugarinu je prvom optužnicom na teret bilo stavljeno da su pretukli Vračara, nakon što je on pucao i ubio Dudića. Bili su optuženi za nanošenje teških povreda i za nasilničko ponašanje. Zastupnik optužnice je, usljed nedostatka dokaza, odustao od optužbe protiv Bugarina za oba krivična djela.

Krivično vijeće Apelacionog suda Vračaru je zbog ubistva Dudića potvrdilo presudu Višeg suda, kojom je osuđen na 17 godina zatvora.

Na Žabljaku je nakon toga likvidiran Šarićev šurak Luka Popović (31), kojeg nije spasilo to  što je promijenio ime u Dario.

U međuvremenu, u Nikšiću je na parkingu autobuske stanice ubijen Vidak M. Vorotović (34), zvani Vinko. On je bio brat Marka Vorotovića (32), istaknutog člana narko-klana Darka Šarića.

Ubijeni Vorotović je bio povezan sa Jovicom Jocom Zindovićem (36), bivšim zetom Darka i Duška Šarića, koji je iz revolvera "magnum smit veson“, ubio Luku Popovića, brata od strica supruge Darka Šarića, Lane Popović.

Motivi surove likvidacije mladog Vorotovića, koji je od ranije poznat policiji ne samo u Crnoj Gori, zvanično su nepoznati.

Međutim, nije mali broj onih koji ovu likvidaciju dovode u vezu sa Vidakovim bratom Markom, visokopozicioniranim članom narko-klana Darka Šarića. Zbog učešća u švercu više od dvije tone kokaina iz Latinske Amerike, Marko je uhapšen u prvom "talasu“ akcije „Balkanski ratnik“. Poslije dvije godine negiranja, priznao je svoje učešće u ovom biznisu.

Ispričao je sve što zna i nagodio se sa specijalnim tužilaštvom u Beogradu. Prihvatio je zatvorsku kaznu od devet godina. Prije ulaska u Šarićevu ekipu, i Marko je bio član obezbeđenja diskoteke „Maksimus“ u Kotoru.

Na koji su način bili povezani ubijeni Vorotović i Zindović, koji je prema pričama svjedoka, poslije cijelog dana provedenog po žabljačkim kafićima sa Popovićem, u hotelskoj sobi na njega iznenada potegao revolver i raznio mu glavu, nije teško pretpostaviti.

Prema riječima našeg sagovornik, obojica su imali istog gazdu - Darka Šarića, obojica su neko vrijeme sa njim bili u rodbinskim vezama. Preko šefa ganga imali su i kumovske veze, obojica su se bavili istim „zanatom“

Interesi i putevi su im se u jednom momentu razišli, ali i ukrstili posle hapšenja Marka Vorotovića. Uz to, obojica su prije nekoliko godina uhapšeni sa još osam saradnika kao članovi grupe koja je planirala da likvidira Veselina Bujića iz Bara.

Osioni Zindović, koji je uvijek nosio po dva pištolja, hapšen je 2008. godine po tajnoj Interpolovoj potjernici, koju je za njim raspisala Slovenija, zbog ubistva kralja crnogorskog podzemlja u toj zemlji Miša Vujičića.

Slovenačka policija, kako je procurilo poslije ubistva Vujičića, imala je saznanja o tome ko je naredio njegovo ubistvo. Bilo je riječi o tome da je ta osoba u bliskim odnosima sa Zindovićem i da u hijerahiji crnogorske mafije zauzimala drugo mjesto. Međutim, dokazi o tome nikada nijesu prikupljeni.

Očigledno, već tih godina sva ova ubistva govorila su da je u pitanju razračunavanje u Šarićevom klanu.

“Svi ovi ljude, i mnogi drugi koji su ubijeni u Srbiji, imali su zajedničku samo jednu stvar – kontakt sa Darkom Šarićem. Mislim da je tada počelo razračunavanje  unutar klana. Jednostavno, neposredno prije hapšenja Darka Šarića, odmah su počeli da se uklanjaju ljudi koji znaju previše o njegovim poslovima”, kaže sagovornik našeg portal.

Njegov klan je, objašnjava, počeo da se rasipa i prije njegovog hapšenja, i tada su počele da padaju žrtve u Crnoj Gori. Rat koji se tada razbuktao, odnio je desetine života, i do danas nije završen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније