Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Dan ]

08. 08. 2024. 11:57 >> 12:02
Čitaj mi:

Naser Ramaj

Počasnog državljanina Crne Gore terete za štetu budžeta od dva miliona

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, uhapsili su izvršnu direktoricu privrednog društva DOO "Alart centar Budva – CG" V.G. (46), koja je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, privedena na saslušanje nadležnom tužiocu, saopšteno je iz Uprave policije.Kako navode, krivičnom prijavom je obuhvaćeno i privredno društvo DOO "Alart centar Budva – CG", zbog sumnje da su u periodu od 2016. do 2023. godine počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa čime je budžetu Crne Gore, kako se sumnja, nanijeta šteta od preko dva miliona eura.

"Službenici ovog odsjeka, sprovodeći mjere i radnje po istoj pravnoj stvari, 7. avgusta su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv lica N.R. (50), jednog od vlasnika privrednog društva DOO "Alart centar Budva – CG", zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa",  navodi se u saopštenju.

U pitanju je biznismen s Kosova Naser Ramaj, koji je prošle godine dobio počasno državljanstvo, a crnogorski pasoš dodijelila mu je 43. Vlada Crne Gore kojoj je na čelu bio premijer Dritan Abazović.

Ramaj tvrdi da nije u bjekstvu

Biznismen Naser Ramaj je "Vijestima" kazao da nije u bjekstvu i da nema informaciju da policija traga za njim. Naveo je da je na odmoru van Crne Gore i da je iz medija saznao da se za njim navodno traga. Tvrdi da je odmah zvao policiju i da će danas doći u Crnu Goru, dati izjavu i biti na raspolaganju svim državnim organima, jer, kako tvrdi, nije izvršio nikakvo krivično djelo.

Nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje (CGO) je u oktobru prošle godine problematizovala dodjeljivanje crnogorskog državljanstva Ramaju. Oni su medijima dostavili i dokument MUP-a koji je pred kraj mandata potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, a u kojem se navodi da je Ramaj dobio crnogorsko državljanstvo.

"Da li se ljubav prema državi mjeri uloženim milionima? To bi se moglo zaključiti iz slučaja posljednjeg tzv. počasnog državljanstva Crne Gore koje je 43. Vlada dodijelila Naseru Ramaju",  naveli su tada iz CGO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније