Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Portal RTCG ]

08. 08. 2024. 10:03 >> 10:14
Čitaj mi:

UPRAVA POLICIJE

Podgorica: Uhapšene četiri osobe

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, su preduzimajući planske mjere i radnje u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu uhapsile četiri osobe.

"Postupajući shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres dvije kuće koje koristi L.N. (28) iz Podgorice i tom prilikom pronašli pet komada oružja u ilegalnom posjedu i jedno oružje sa isteklim oružnim listom", kaže se u saopštenju.

Pronađeni su revolver marke Gaser, revolver nepoznate marke, automatski pistolj-škorpion sa dva okvira, pistolj CZ, kalibra 9 mm, lovački karabin 8,57 mm, puška nepoznate marke, 11 komada štapina privrednog eksploziva, 74 komada razne municije.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.N. i njegova majka A.N. (50) lišeni slobode i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", kaže se u saopštenju.

Dodaju da su u nastavku aktivnosti, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica  postupili po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, te su shodno tome lišeni slobode D.B.(50) i B.V.(71), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

"Nakon ovog događaja, shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.V., i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm, i 10 komada pripadajuće municije, pušku marke M-70, kal. 8x57mm i 60 komada municije za istu, optički nišan za pušku, oružne listove za oba oružja, kao i pištolj marke Beretta kal. 7,65mm sa 7 komada pripadajuće municije, kao i oruzni list za isto", navodi se u saopštenju.

Kažu i da je  strane policijskih službenika je u mjestu Gornja Rovca izvršen pretres kuće D.B.

Tom prilikom je od njega privremeno oduzeta lovačka puška marke Broving kalibra 30-06 mm i 18 komada municije kao i važeci oružni list za navedenu pušku.

"Predmetno oružje je privremeno oduzeto i isto će biti poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja. Protiv B.V. i D.B. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o javnom redu i miru, što shodno Zakonu o oružju predstavlja okolnost usljed koje se vrši oduzimanje oružja i poništavanje oružnog lista. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su izvršili pretres stana Đ.B. iz Cetinja, i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ M57 Tokarev koji je imao u ilegalnom posjedu. Protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније