Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

05. 08. 2024. 15:31 >> 15:43
Čitaj mi:

uprava policije

Tokom vikenda uhapšeno pet osoba po potjernicama Interpola

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene, uhapsili su pet osoba za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola, saopštili su iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je V.M. državljanin Republike Srbije, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Beč, radi vođenja krivičnog postupka u Beču, zbog sumnje da je izvršio krivična djela kidnapovanje i iznuda i to na način što je zajedno sa više saučesnika kidnapovao i vršeći nasilje, od rodbine oštećenih zahtijevao otkup od 1.000.000 eura.

"Lice M.J., državljanin Republike Srbije, lišen je slobode po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Visbaden u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku pred Lokalnim sudom u Deggendorfu, Njemačka, zbog krivičnog djela nelegalni uvoz velikih količina opojnih droga, za koje se sumnja da je izvršeno na način što je imenovani vršio krijumčarenje opojne droge marihuana kroz Austriju i Njemačku. Kako se sumnja, ovo lice je bilo organizator krijumčarenja opojne droge marihuana", istakli su u policiji.

Po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Beograd, uhapšen je Z.I., takođe državljanin Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

"Lice se potražuje radi vođenja krivičnog postupka u Aranđelovcu, Republika Srbija", objašnjavaju iz Uprave policije.

Kako dalje navode, državljanin Kosova, H.G., kojeg potražuje UNMIK Kosovo, uhapšen je zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, jer je imenovani bio učesnik saobraćajne nezgode gdje je jedna osoba smrtno stradala, dok je više njih zadobilo teške povrede opasne po život.

On je, kako navode, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci.

"Policijski službenici su lišili slobode D.Z., državljanina Bosne i Hercegovine, po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Sarajevo. On se potražuje po naredbi Opštinskog suda u Livnu u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici", zaključili su iz policije.

Pomenutim licima je određen ekstradicioni pritvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније