Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

RTCG/Dž.K./M.V.

02. 08. 2024. 22:10 >> 22:26

uprava policije

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo u Petnjici

Policija je uhapsila F. L. (42) i I. L. (55) iz Petnjice, osumnjičene da su ubili A. J. iz Rožaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz Uprave policije je saopšteno da su danas oko 15.30h obaviješteni preko dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Berane, da je nepoznato lice na lokalnom putu između mjesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povrijeđeno.

Policijski službenici Stanice policije Petnjica su, kako su kazali, odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno tijelo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.,(45) iz Rožaja.

"Odmah po navedenom saznanju angažovani su cjelokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever", kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mjesta tako i na teritoriji okolnih opština gdje je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu. Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A.J. iz Rožaja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su njihovi službenici nakon intenzivne pretrage terena u reonu sela Savin Bor, oko 17.15h locirali a zatim i uhapsili F.L. (42) i I.L. (55),oboje iz Petnjice, zbog sumnje daa izvršili krivišno djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Prilikom lišenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje - revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Uviđaj vrši državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever".

"Preduzimajući dalje mjere i radnje u vezi ovog krivičnog djela policijski službenici su u selu Kruščica, opština Petnjica izvršili pretres objekata koje koriste ova lica gdje je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovačka puška dok je pretres na drugoj lokaciji u toku. Kriminalistička obrada lica je u toku i oni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost, dok će pronađeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Podsjećamo, u mjestu Savin Bor u Petnjici, ranije danas, pronađeno je tijelo muškarca. Prema prvim informacijama iz policije, vjerovalo se da je riječ o ubistvu. U vozilu je nađen A.J. a pretpostavljalo se da je stradao nakon upotrebe vatrenog oružja.

"Policija ima određena saznanja o mogućem počiniocu i vrlo brzo će sve biti poznato", rečno je ranije danas Portalu RTCG.

Kako su nam tada saopštili iz policije, prve informacije ukazivale su da se radi o ličnom sukobu i da je do napada došlo nakon svađe, i isključena je mogućnost da događaj ima bilo kakve veze sa obračunima kriminalnih grupa i mafijaških klanova. 

Pored policije na licu mjesta bio je i veliki broj građana, kao i ekipa Hitne pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније