Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

11. 07. 2024. 19:10 >> 19:30
8
Čitaj mi:

Bivši specijalni tužilac

Čađenović pušten iz pritvora, zabranjeno mu da napušta stan

Bivši specijalni tužilac Saša Čađenović je na slobodi, nakon što mu je ukinut je pritvor, potvrdio je Portalu RTCG njegov branilac advokat Vaso Bečanović. Viši sud u Podgorici prihvatio je prijedlog odbrane i Čađenovića pustio da se brani sa slobode uz mjeru nadzora - zabranu napuštanja stana.

Čađenović je u pritvoru bio od 9. decembra 2022. godine.

Čađenoviću se, optužnicom koju je potpisao specijalni tužilac Miloš Šoškić, na teret stavlja da je, od sredine 2020, postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

"Sa ulogom i zadacima da, kao specijalni tužilac, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije i da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela", saopšteno je ranije iz Specijalnog državnog tužilaštva, koje je u junu prošle godine podiglo optužnicu protiv suspendovanog kolege, a koju je sud, potom, potvrdio, podsjeća Libertas

Zadatak tužioca Čađenovića bio je da, naveli su, "u slučajevima kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se uhapšenim pripadnicima kriminalne organizacije odredi pritvor".

"Uloga i zadatak osumnjičenog je bio i da iz spisa uklanja izvještaje koje je Europol dostavio u postupcima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije i krivične prijave koje je policija podnosila protiv njih, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka", saopštili su iz SDT-a.

Čađenović je, na kontroli optužnice 12. septembra prošle godine, negirao sva ta krivična djela.

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније