Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R.

04. 07. 2024. 15:21 >> 15:30
1

OSUDA JOKOVIĆA

"Kukavički napadi na čuvara šuma neće proći nekažnjeno"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, povodom napada na čuvara šuma u Beranama, poručio je da su zabrinuti za njihovu bezbjednost, ističući da zahtijevaju odgovore ko su lica koja su izvršila napad, te traži da se procesuiraju svi koji ugrožavaju službena lica, čuvare šuma, direktnim prijetnjama ili napadima.

Resorno ministarstvo najoštrije osuđuje napad na čuvara šuma u opštini Berane i poziva sve državne institucije da pronađu počinioce napada i osiguraju da se ovakvi incidenti ne ponove.

"Zabrinuti smo za njihovu bezbjednost, zahtijevamo odgovore ko su lica koja su izvršila napad, a takođe tražimo da se procesuiraju svi koji ugrožavaju službena lica, čuvare šuma, direktnim prijetnjama ili napadima", istakao je Joković.

Ministarstvo će, navodi Joković, preduzeti konkretne korake kako bi se zaustavila bespravna sječa šuma i osigurala održiva uprava šumama.

"A svima, koji su dosad to nemilice činili, poručujemo da se neće ni jedna grana više bespravno posjeći, ne na Jelovici, nego u bilo kojoj šumi, a da se za to ne snosi odgovornost. Ovakvi kukavički napadi neće proći nekažnjeno, niti će promijeniti nešto u stavu Ministarstva, na čijem sam čelu, i Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, po tom pitanju", dodao je Joković i poručio da će podržati sve one koji rade pošteno na očuvanju prirode i zaštiti životne sredine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније