Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.B.

02. 07. 2024. 18:33 >> 18:33
1

MUP

"Iz tehničkih razloga Zavod nije mogao predvidjeti jačinu i vremenski interval oluje"

Nevremenom koje je zahvatilo Crnu Goru, kako su saopštili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, posebno je pogođen primorski region u kojem nažalost imamo i izgubljene živote. U Čanju, na gradilištu život je izgubio turski državljanin, dok je u Radovićima od udarca groma stradalo jedno lice. U Petrovcu je jedno lice spašeno iz vode, a u Luci Bar je jedan radnik lakše povrijeđen.

Pričinjena je značajna materijalna šteta u luci Bar, Ulcinju, Kotoru i Budvi.

Kako navode u saopštenju, u središnjem i sjevernom dijelu Crne Gore pričinjena je manja materijalna šteta u vidu oboranih stabala, bez većih oštećenja. Sve službe zaštite i spašavanja su na terenu kao i službenici Područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a.

Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović sa saradnicima, komandirom službe zaštite i spašavanja Bar Acom Vulevićem kao i predstavnicima Luke Bar obišao je pogođeno područje barske opštine.

"Napominjemo da Direktorat za zaštitu i spašavanje, Operativno komunikacioni centar - 112 reaguje na osnovu Standardnih operativnih procedura – SOP sa Zavodom za hidrometeorologiju i sezmologiju, koji je u obavezi da dostavi posebno upozorenje ( crveni, narandžasti, žuti meteo alarm) po osnovu kojeg Direktorat obavještava relevantne subjekte sistema zaštite i spašavanje i priprema obavještenja o načinu postupanja. Iz tehničkih razloga Zavod za hidrometerologiju i sezmologiju nije mogao predvidjeti jačinu i vremenski interval oluje", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније