Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

25. 06. 2024. 08:48 >> 08:48

vdt

"U slučaju policijskog zlostavljanja maloljetnika nije nastupila zastara"

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici ocijenilo je da u predmetu zalostavljanja maloljetnog A.C. iz Nikšića 2020. godine nije nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, zbog čega su spisi predmeta vraćeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

"U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran po pritužbi punomoćnika oštećenog A.C., na rješenje o odbacivanju krivične prijave Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, zbog krivičnog djela zlostavljanje, ocijenjeno je da je predmetno rješenje zasnovano na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju", navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Oni su reagovali nakon što su iz nevladine organizacije Akcija za ljuska prava (HRA) saopštili da zastarjelost u pomenutom slučaju nije mogla da nastupi, te da će obavijestiti Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića o tom slučaju.

Iz te NVO su kazali da je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odbacilo krivičnu prijavu policijskog zlostavljanja maloljetnog A.C. iz Nikšića 2020. godine kao zastarjelu.

"Postupajući po navedenoj pritužbi, Više državno tužilaštvo u Podgorici je ocijenilo da je osnovana pritužba punomoćnika oštećenog A.C., te da u konkretnom slučaju nije nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, iz kojih razloga su spisi predmeta vraćeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, radi donošenja pravilne i zakonite odluke", zaključili su iz podgoričkog VDT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније