Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 06. 2024. 13:56 >> 14:06
Čitaj mi:

VIŠI SUD

Potvrđena optužnica protiv Brkovića, njegovih sinova i Popovića

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu, protiv Dragana Brkovića njegovih sinova Borisa i Bojana Brkovića, kao i Milića Popovića, koje terete za zloupotrebe ovlašćenja u privredi i pranje novca putem pomaganja.

"U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su optuženi, u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije privrednog društva „Vektra Boka“ AD Herceg Novi, kao odgovorna lica u privrednom društvu, zloupotrijebili svoja ovlašćenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica i da su sredstva kojim je društvo raspolagalo, u visini od 5.075.346,19 €, koristili protivno njihovoj namjeni i tako grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom, a da su optuženi D.B., B.B. i B.B. izvršili i pranje dijela novca, koji je pribavljen kao protivpravna imovinska korist zloupotrebom ovlašćenja", navedeno je u saopštenju DT-a. 

Vlasnik "Vektre" Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i izvršni direktor "Vektre Boka" Popović privedeni su u avgustu 2022. godine, po nalogu SDT-a.

To tužilaštvo ih tereti da su državu oštetili nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog HTP “Boka”, tako što su izvršili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Sutkinja za istragu Višeg suda Suzana Mugoša prošle godine je odredila privremenu mjeru zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje se u katastru vode kao vlasništvo ili s pravom korišćenja na kompaniju “Vektra Boka”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније