Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J.

20. 06. 2024. 13:23 >> 14:48
1
Čitaj mi:

upravni sud odlučio

Do Kvon ostaje u Prihvatilištu za strance

Južnokorekski državljanin Do Kvon ostaje u Prihvatilištu za strance nakon što je Upravni sud Crne Gore odbio njegovu tužbu protiv rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije.

"Upravni sud Crne Gore je našao, bez obzira što Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije pogrešno zaključuje datužilac ne posjeduje, odnosno da je uništio ispravu o identitetu, s obzirom da mu je Rješenjem Višeg suda u Podgorici od 22. marta 2024. godine, izrečena mjera nadzora – privremeno oduzimanje njegove važeće putne isprave – pasoša, te što se neopravdano u pobijanom rješenju ističe da tužioca nije moguće „odmah prinudno udaljiti“, da je tužiocu D.H.K. trebalo odrediti smještaj u Prihvatilištu za strance", navodi se u saopštenju suda.

Dodaju da se odredba člana 125 stav 1 Zakona o strancima, smještaj u Prihvatlištu za strance predviđa u četiri situacije.

"Ako stranca nije moguće prinudno udaljiti; ako se povratak ne može obezbijediti primjenom blažih mjera; a naročito ako postoji rizik od izbjegavanja obaveze napuštanja Crne Gore, i ako stranac onemogućava izvršenje prinudnog udaljenja i povratka, pa kako i po mišljenju Upravnog suda Crne Gore postoje okolnosti koje ukazuju na postojanje rizika od izbjegavanja obaveze napuštanja Crne Gore, to je tužiocu trebalo odrediti smještaj u Prihvatilištu za strance. Činjenicu da tužilac nema obezbijeđen smještaj tuženi organ je utvrdio uvidom u evidencije i ustanovio da isti nema prijavljen boravak na teritoriji Crne Gore, niti je pokrenuo proceduru za dobijanje dozvole za privremeni boravak i rad, ni dozvole za stalni boravak. S druge strane, da je isti osuđen za krivično djelo, proizilazi iz Presude Osnovnog suda u Podgorici, K. br. 242/23 od 19. juna 2023. godine, iz koje se utvrđuje da je tužilac, uz C.J.H., osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, zbog izvršenja krivičnog djela falsifikovanje isprave iz člana 412 stav 2, u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", stoji u obrazloženju suda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније