Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R. [ Dan ]

17. 06. 2024. 10:51 >> 11:02
Čitaj mi:

SASLUŠAN U OSNOVNOM SUDU

Čamgoz: Koristio sam lažni pasoš da bih zaštitio porodicu

Državljanin Turske Binalij Čamgoz rekao je danas pred podgoričkim Osnovnim sudom da je koristio lažni pasoš kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu, koja je doživjela progon od strane Turske.

On je dodao da ne priznaje kricično djelo za koje ga Osnovno državno tužilaštvo Podgorica tereti.

ODT u Podgorici Čamgoza tereti za produženo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i korišćenje falsifikovane isprave.

Postupak u odnosu na Camgoza vodi sudija podgoričkog Osnovnog suda Ivana Becić.

On je prije iznošenja odbrane rekao da je u predmetnoj stvari već iznio odbranu i da je kažnjavan ranije za to.

"Poštovani sude ja u cjelosti ostajem u iskazu koji sam dao u tužilaštvu. Već nekoliko puta se tereti za isto krivično djelo. Za šta sam osuđen. Ne razumijem ovo ponašanje prema meni", rekao je Čamgoz.

On je na pitanje svog advokata Marka Radovića koja je potreba za korišćenjem falsifikovanih dokumenata rekao da je to uradio zbog bezbjednosti.

"Mučen sam u zemlji iz koje sam došao (Turska). Tamo mi je ubijen sin. Koristio sam falsifikovana dokumenta da bih zaštitio sebe i svoju porodicu, jer država mi nije zaštitila moja prava. Počeli su da nam uništavaju živote. Pravni progon tamo nije prestao. Smatraju nas neprijateljima zbog naše etničke pripadnosto. Nisu nam dozvolili da živimo mirno. Falsifikivani i pasoš sam koristio da bih mogao da napustim Tursku. Znam da nisam pravilno postupio kada sam koristio lažni pasoš i da sam na taj način uvrijedio državu Crnu Goru, ali sam moramo da zaštitim porodicu", naglasio je Čamgoz.

On je istakao i više puta ponovio da je falsifikovani pasoš koristio isključivo radi bezbjednosti svoje i svoje porodice i da nije imao drigu namjeru.

Čamgoz je u sudnici uputio izvinjenje Crnoj Gori.

Ranije, Čamgozu je sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda izrekao mjeru nadzora zabrana napuštanja stana početkom februara.

Čamgoza su uhapsili policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), jer je, kako je tada saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice.

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније