Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Dan ]

14. 06. 2024. 12:54 >> 12:54

istraga u toku

Ljekari Veljovića i Katnića pod lupom SDT-a

Specijalno državno tužilaštvo vodi istragu o mogućim zloupotrebama prilikom liječenja uhapšenih nekadašnjeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pripadici Specijalnog policijskog odjeljenja provjeravaju sumnje da je neko od ljekara zloupotrijebio položaj i potpisao izvještaje sa netačni dijagnozama.

Saslušano je više ljekara, koji su dostavili medicinsku dokumentaciju. Veljovićev advokat Mihailo Volkov rekao je za "Dan" da nema saznanja o istrazi protiv ljekara, ali da je stanje njegovog branjenika istinski loše. I Katnićev advokat Marjan Marković kazao je da ne zna ništa o saslušanjima ljekara. Istakao je da zna samo da je bivši glavni specijalni tužilac nakon operacije u jednoj privatnoj klinici vraćen u istražni zatvor.

Veljović je i dalje na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je prebačen pošto mu je naglo pozlilo u spuškom zatvoru. Uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

SDT ga tereti da je zloupotrijebio službeni položaj kako bi švercerima olakšao posao. Katnić se sumnjiči da je član kriminalne grupe koju je, kako tvrde iz SDT-a, formirao bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović da bi pomogli pripadnicima "kavačkog klana".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније