Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

politika.rs/M.V.

13. 06. 2024. 19:22 >> 20:21
Čitaj mi:

VIŠI SUD U BEOGRADU

Na suđenju "vračarcima" prikazane slike sa obdukcije njihovih žrtava

U posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje grupi od 48 okrivljenih za tri ubistva i šest pokušaja ubistava.

Organizatori grupe, prema tvrdnjama tužilaštva, nalazili su se Radoje Zvicer, odbjegli vođa "kavačkog" kriminalnog klana i Bojan Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Na Šarca je, podsjetimo, pucano 17. oktobra 2020. godine u garaži TC "Ušće", a na Halabrina 20. marta iste godine.

Scene koje su mogle da se vide na snimcima koje je sudsko vijeće izvodilo kao dokaz, bile su izuzetno potresne, pa je sudija upitala majku nastradalog Šarca da li želi da napusti sudnicu.

"Ne želim, već sam preuzela obdukcioni nalaz. Ja sam ga rodila, bila sam tu kad je prvi put udahnuo vazduh i moram tu da budem zbog njega", kazala je Šarčeva majka.

Na fotografiji sa obdukcije, kako je moglo da se vidi na jučerašnjem pretresu, uočljive su rane na glavi i po telu, najverovatnije od projektila ispaljenih iz vatrenog oružja.

I fotografije ubijenog Halabrine bile su potresne s obzirom na to da je njegovo tijelo nađeno u poodmakloj fazi raspadanja. Ipak, uočljiva je bila rupa u lobanji, najvjerovatnije od metka.

Osim obdukcionog nalaza prikazane su fotografije mjesta pronalaska njegovog tijela.

Kao dokaze sudsko veće je izvelo i video zapise sa kamera ispred zgrade u kojoj su se, kako se sumnja, skrivali optuženi za ranjavanje Arsenija Stefanovića.

Takođe su prikazani snimci iz TC ”Ušće” na kojima je, kako je sudija navela, mogući saučesnik Šarčevog ubistva, a koji je u obučen u crno i ima hiruršku masku na licu.

Optuženi Đorđe Knežević je danas potvrdio da je on osoba sa snimka, ali je ranije tokom iznošenja odbrane tvrdio da nije učestvovao u ubistvu već da je bio tamo kako bi kupio drogu od poznanika.

Na kraju jučerašnjeg pretresa, sudsko vijeće je ukinulo pritvor okrivljenom Stevanu Mandariću. Mandariću je određena mjera zabrane napuštanja boravišta i obavezan je da se redovno javlja u policijsku stanicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније