Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 18:09 >> 18:13

oo demokrate berane

Do dogovorene rotacije sa NSD na mjestu predsjednika teško da može doći

Opštinski odbor Demokrata Berane pojasnio je informacije koje je danas objavio Portal RTCG, a tiču se ostavke dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane Vuka Todorovića. Kažu da je Todorović ostavku podnio iz "ličnig razloga", jer teško da može doći do dogovorene rotacije na mjestu predsjednika između kandidata Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske Crne Gore (Demokrata).

"Nesporno je da je kolega Todorović podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Berane, kako se navodi, “iz ličnih razloga”, a ne zbog rotacije na mjestu predsjednika, jer do dogovorene rotacije na mjestu predsjednika između kandidata Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske Crne Gore (Demokrata), sva je prilika, teško da može doći u okviru lokalne većine formirane 2022, iz razloga koje djelimično navodimo ispod, ali sa kojima ćemo javnost u narednim danima detaljnije upoznavati", kaže se u saopštenju OO Demokrate.

Kažu da se druga faktografska omaška u tekstu odnosi odnosi na dio izvještaja u kome se navodi da se "(istina, “prema nezvaničnim saznanjima”) rotaciji protive “dva do tri odbornika većinske široke koalicije koju čine DF, Demokrate i Berane sad”, jer se rotaciji ne protive 14 odbornika većine (sa istom su apsolutno saglasni svi predstavnici Demokrata, DNP-a, pokreta “Berane sad!”, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore), što su svojim potpisima i potvrdili".

"Predlog za imenovanje predsjednika Opštine Berane (sa imenom kandidata Demokrata – Damjana Ćulafića), sa afirmativnim potpisom 14 odbornika većine, dostavljen je kolegama iz NSD i Pokreta za promjene prije više od dvije sedmice. Međutim, ni do dan-danas nije vraćen sa potpisima njihovih odbornika. Dakle, istine radi, ali i zbog korektnog odnosa prema svim kolegama koji su ispoštovali koalicioni dogovor, ovo pojašnjenje smatramo važnim – nezvanično se protive rotaciji pojedini odbornici NSD i PZP", kaže se u saopštenju.

Naglašavaju da se "pri navođenju imena odbornika koji, po nezvaničnim vašim saznanjima ne iskazuju volju da poštuju koalicione dogovore, važno je naglasiti da se odbornik Pokreta za promjene (PZP) u beranskom parlamentu ne zove Milun Rmuš, već Miloš Rmuš".


Smatraju da su u pitanju sasvim slučajne greške, ali ipak važne za razjašnjenje konteksta u kom je i sama ostavka podnesena.

"U daljem radu na ovoj temi, ostajemo otvoreni da se konkretno glasimo i pružamo tačne, pouzdane i precizne informacije, kako javnost ne bi makar i bez loše namjere bila dovedena u zabunu ili zabludu", ističe se u saopštenju OO Berane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније