Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

06. 06. 2024. 15:25 >> 15:25

PROŠLE SEDMICE

Državljani Letonije i Kosova uhapšeni po Interpolovim potjernicama

Službenici Sektora granične policije su u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE, tokom prethodne nedjelje, uhapsili dvije osobe za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

"Naime, službenici policije u Tivtu, su 2. juna na graničnom prelazu Aerodrom Tivat, lišili slobode J.V.(41), državljanina Republike Letonije, po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Luksemburg, u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima Luksemburga, zbog krivičnog djela prevara i pranje novca", saopšteno je iz UP.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

"Takođe, službenici Sektora granične policije Rožaje, su 2. juna na graničnom prelazu Kula, po osnovu međunarodne potjernice NCB Interpola Beograd, lišili slobode A.P.(22), državljanina Republike Kosovo, koji se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku pred nadležnim organima Republike Srbije, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i prodaja opojnih droga", ističe se u saopštenju.

Imenovanom je od strane sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, određen ekstradicioni pritvor.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније