Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

30. 05. 2024. 16:00 >> 16:00

"poštovati pravo na privatnost"

Suđenje Mugoši - SDT dostavilo poruke Medenice

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu dva CD-a, na kojima se nalazi komunikacija između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i sestre bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

Podsjećamo, na prethodnom ročištu Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se dio sadržaja iz telefona Vesne Medenice uvrsti kao dokaz u postupak protiv Miomira Mugoše.

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević, a koje čine sudija Igor Đuričković i Zoran Radović tada je naložilo SDT-u da dostavi pomenuti materijal kako bi izvršili uvid u isti i odlučili da li može biti sproveden kao dokaz.

Nakon što je danas dostavljen sudsko vijeće je navelo, da pošto se radi o obimnom materijalu, i danas se odlaže ročište za završne riječi u ovom postupku, prenosi portal Dan.

- Uvidom u navedene CD-ove sud je utvrdio, a uz pomoć tehničke službe Sudskog savjeta, da se na istom nalazi preko 900 poruka na Viber-u između Vesne Medenice i Marine Mugoše i preko 200 imejlova. Imajući u vidu navedeno, sud nalaže SDT-u da iz navedenih poruka i mejlova dostavi samo izdvojene koje se odnose na ovaj postupak- saopštila je sudija Vesna Kovačević.

Sudija je navela da je tu mnoštvo privatnih poruka i da se mora poštovati pravo na privatnost.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić, koji je od danas preuzeo ovaj predmet, kazao je sudu da će dostaviti izdvojen materijal i uakzao da je SDT predalo s obiman materijal jer se dešava u drugim postupcima da se stranke žale zašto nisu dobile sve a ne samo izdvojeno.

Podsjećamo, nakon što je Apelacioni sud Crne Gore početkom februara uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo presudu kojom je Mugoša oslobođen od optužbe, danas je počelo ponovno suđenje.

Ranijom presudom Višeg suda, Miomir Mugoša oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz član 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore iz razloga što nije dokazano da je učinio krivično djelo. Tom presudom bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobođen je od optužbi da je u slučaju prodaje gradskog građevinskog kompaniji DOO “Carine”, oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu.

Prema navodima optužnice, Miomir Mugoša je. od 25. jula 2007. do 8. maja 2012, kao službeno lice i javni funkcioner - gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније