Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj.

30. 05. 2024. 13:42 >> 14:58

SDT

Optužnica i potjernica za osumnjičenima za ubistvo Ljubomira Lainovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu i naredilo raspisivanje potjernice za R.Ž., R.Ž., Z.P. i M.V., zbog sumnje da su ubili navodnog pripadnika kavačke kriminalne organizacije Ljubomira Lainovića kako ih ne bi izdao policiji, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Objasnio je da su R.Ž, R.Ž, Z.P. i M.V osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvršilaštvu.

“Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo”,navodi se u saopštenju.

Nakon toga je, kako se smumnja, donio odluku da ubiju Lainovića.

“Potom donio odluku da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Lj.L., jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Zatim je okrivljeni R.Ž., dovezao Lainovića u šumu, u Danilovgrad lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja.

“Gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000,00 eura”, saopštio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније