Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj.

27. 05. 2024. 17:54 >> 18:28
1

U UIKSU

Katnić prekinuo štrajk žeđu

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, prekinuo je štrajk žeđu, ali je nastavio da gladuje, saopšteno je Portalu RTCG iz Višeg suda.

Kako nam je kazala portparolka Višeg suda Marija Raković, Katnić je danas počeo da unosi tečnost.

“Međutim, i dalje štrajkuje glađu”, navela je ona.

Katnić od dana prijema u Istražni zatvor štrajkuje glađu, dok je štrajk žeđu započeo 7. maja.

Nekoliko puta prevezen je u Klinički centar Crne Gore gdje je odbio internistički pregled, labaratorijsku dijagnostiku i hospitalno liječenje. 

Ranije je saopšteno i da odbija liječenje u okviru Sektora za zdravstvenu zaštitu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Milivoje Katnić i nekadašnji visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su radili u korist kavačkog klana. 

U rješenju o određivanju pritvora Katniću i bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću  navodi se da je Katnić dao saglasnost na odluku tužioca Saše Čađenovića da se krivično ne gone policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović, iako je znao da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i trgovina drogom. Osumnjičeni  su negirali krivicu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније