Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj. [ Jutarnji list/Vijesti ]

22. 05. 2024. 22:47 >> 22:54

MEDIJI

Uhapšen navodni "škaljarac", četiri godine živio tajno u Hrvatskoj

Kotoranin Tripo Ivović, državljanin Crne Gore i Hrvatske uhapšen je u Hrvatskoj u akciji Policijskog nacionanog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), piše Jutarnji list.

Taj hrvatski medij navodi da su zbog nelegalne proizvodnje i preprodaje droge PNUSKOK i USKOK u srijedu ujutro počeli kriminalističko istraživanje protiv deset osoba koje se sumnjiče za udruživanje zbog krivičnih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

"Akcija je obuhvatila osobe s područja Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije, kao i Grada Zagreba. Iz Direktorata policije objavili su da ''policijski službenici PNUSKOK-a - Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om, sprovode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela zločinačkog udruženja i neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja'', navodi se u tekstu Jutarnjeg lista.

Dalje piše da je Ivović i vozač brdskih autoutrka koji se takmičio i na prvenstvu Crne Gore u Dubrovniku prije nekoliko godina, te da je on navodno bio partner i tajni šef grupe koja je proizvodila marihuanu.

"Ivović je prije deset godina kao pripadnik 'škaljarskog klana' bio na meti specijalnog crnogorskog tužilaštva kada su njemu i još nekolicini 'škaljaraca' u Kotoru pretraženi stanovi i oduzeti mobilni telefoni. I ove godine se spominjao kao osoba pod nadimkom Trkač u prepisci među pripadnicima tog klana, o čemu su izvještavali mediji u Crnoj Gori. Ivović je u Hrvatskoj, u Đakovu, boravio neprijavljeno, a i on je među onima koje je uhapsila hrvatska policija", piše Jutarnji list i dodaje da se sumnja da Ivović već četiri godine tajno živi u Hrvatskoj.

Prema nezvaničnim informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o osobama koje imaju i legalno registrovan uzgoj konoplje za proizvodnju kanabidola (CBD), a taj medij navodi da je "očito da su usput uzgajali i nelegalnu marihuanu za plasman na crno tržište".

Jedan od uhapšenih, prema nezvaničnim informacijama, je i Domagoj Sedlić, privrednik iz Bjelovara, vlasnik firme "Sedlić", poznate po sloganu "Snaga vašeg blaga", koja je bila u postupku predstečajne nagodbe sa stotinak miliona kuna prijavljenih neosiguranih potraživanja povjerilaca i dodatnih 16,3 miliona kuna osiguranih potraživanja.

Među povjerenicima kompanije u vlasništvu Domagoja Sedlića bila su i tri ministarstva. Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava, potražuje 4,6 miliona kuna, no rekorder je ipak Ministarstvo privrede s potraživanjem od 22,3 miliona kuna. S obzirom na to da Ministarstvu poljoprivrede Sedlić duguje samo 200 kuna, taj je iznos zanemariv, piše u tekstu.

 

Kad je riječ o hapšenjima zbog droge, iz Direktorata policije poručili su kako će ''po završetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijeti krivičnu prijavu USKOK-u, a uhapšene osobe će predati pritvorskom nadzorniku'', dok će USKOK ''nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjem postupanju, o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније