Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

22. 05. 2024. 13:16 >> 13:16
Čitaj mi:

koje traži Interpol

Uhapšene tri osobe, među njima pripadnik kriminalne grupe iz Italije

Uprava policije saopštila je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uspješno realizovali više aktivnosti na lociranju i hapšenju međunarodno traženih osoba, za kojima su raspisane crvene Interpolove potjernice, kako u Crnoj Gori tako i u zemljama iz regiona, koje su rezultirale hapšenjem tri osobe.

Kkao navode, u Baru je, prilikom kontrole u mjestu Komarno, uhapšen državljanin Gruzije L.S, kod kojeg je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu i on je procesuiran zbog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Dodatnim provjerama Nacionalnog biroa Interpola Podgorica utvrđeno je i da se L.S. potražuje od strane Njemačke zbog više počinjenih krivičnih djela – kidnapovanja radi otkupa, pokušaja iznude i razbojništva.

Osim toga, dodaje se, službenici podgoričkog Interpola uspješno su realizovali lociranje i uhapsili italijanskog državljanina G.R. koji je od strane italijanskih bezbjednosnih službi označen kao visokorangirani pripadnik organizovane kriminalne grupe, a koji se crvenom Interpolovom potjernicom potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i mjesec dana zbog krivičnih djela - prevara, pranje novca, ilegalna trgovina umjetninama i antikvitetima, kao i prouzrokovanje lažnog bankrota velike kompanije u Italiji.

Pored ovih aktivnosti na teritoriji Crne Gore, kako je saopšteno, uspješnom razmjenom operativnih podataka crnogorske i mađarske policije, na teritoriji Mađarske, uhapšen je Nikšićanin R.B, kojeg Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Provjerama posredstvom Interpola Podgorica i Interpola Budimpešta, dodaju, utvrđeno je da je R.B. u pritvoru, kao osumnjičeni za krivično djelo razbojništvo, počinjeno u Mađarskoj.

U toku je, kako navode, komunikacija sa mađarskim partnerskim službama u cilju postupanja organa za spovođenje zakona po crnogorskoj međunarodnoj potjernici, te nakon što krivični postupak protiv R.B. bude okončan u njihovoj zemlji, slijedi postupak ekstradicije.

"Intenziviranjem aktivnosti na lociranju i lišenju slobode meðunarodno traženih lica, crnogorska policija šalje snažnu poruku da Crna Gora nije i neće biti sigurna destinacijal za skrivanje stranih bjegunaca, već pouzdan i ravnopravan partner međunarodnim policijskim organizacijama, gdje će u narednom periodubiti istaknuti prioriteti na pronalsku lica koja se potražuju od strane crnogorskih pravosudnih organa", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније